• Nyheter
 • Turforslag
 • Infotavler
 • Bilder

 • Arbeidsutvalg
 • HHT/stifaddere
 • Kontakt oss

 • Møtereferater
 • Arrangementer
 • Historie

 • Linker til andre sider


Støtt Ilsengstiene/skiløyper
Les mer...

Hans Moe minnegave
Stifadder Hans Moe gikk bort 28.08.18 og minnegaven ble gitt til Ilsengstiene
Les mer...

Bok om Svartelva
Einar Sigstad sin bok Innunder stillheten kan du kjøpe fra Ilsengstene og samtidig støtte oss med kr 75
Les mer...

Ilsengstiene på facebook


350 på åpningen av Ilsengstiene 2014
Det ble kjempeoppslutning på den offisielle åpningen av Ilsengstiene søndag den 04.mai 2014. Det var sol og strålende vær og mange ville ta del i åpningen av dette varierte stinettet som snor seg langs fire elver.
Turen startet kl. 10.00 fra Idrettsparten og det var ca 280 som hadde møtte opp der. Naturlos Hans Kroglund ønsket alle velkommen og fortalte noe om prosjektet. Første stopp var Farmenkoia
Les mer...

80 på åpning av Fura Bru 2013
Det ble overveldende oppmøte på den første markeringen til Ilsengstiene. Hele 80 stk tok turen ut i det fine høstværet. Grunneier Herman Hørsand hadde tatt med 30 høye glass tilfeiring med mosell. Han ble positivt overrasket da 70 kom fra Skøyensiden. Den første markeringen til Ilsengstiene ble den siste offisielle oppgaven i denne omgang for Mat-og Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum.
Les mer...


<<Tilbake til Ilseng.net


Omlegging av sti på Bjørby
Publisert av Hans Kroglund [21.05.14 20:32]
Utskriftsvennlig sideIlsengstiene har hatt et ønske om å gjøre noe med strekningen fra Løken bru og inn til kvennveita på Bjørby. Like etter porten blir det veldig sølete når det regner og hvis kua beiter der samtidig. Vi er igang med utbedringen.


Oppdatert 28.05.14
Tirsdag 27.mai jobbet Sverre Iversen, Kjell Erik Kristiansen og Lars Lien med stien på Bjørby. De har flyttet strømgjerde og satt opp fysisk gjerde. De manglet noen materialer på å bli helt ferdig. Onsdag ettermiddag kom de på plass og Sverre gjør dette ferdig fredag 30.05.14.


Oppdatert 22.05.14
Anders Andersen har gjort seg ferdig i dag torsdag 22.05.14. Han har lagt ned to stk rør slik at Ilsengstiene slipper å lage to små bruer som først tenkt. Han har fått gruset opp mesteparten av strekningen fra porten og frem til svingen. Foreløpig brukes den gamle stien derfra, det er sølete langs den nye traseen. Gjerdet blir satt opp tirsdag 27.05.14

Lagt ned rørSkrevet 21.05.14
Grunneier Vedum syntes det var flott at vi ønsket å utbedre denne strekningen. Ilsengstiene foreslo samtidig å legge om stien bak (eller øst) for det lille røde huset. Antall gående har mangedoblet seg og det er grunneiere og Ilsengstiene kjempefornøyd med. Da er det en stor fordel å styre trafikken noe lenger unna boligen på gården.
Anders Andersen har idag 21.05.14 jamnet på kanten langs bekken og kommer til å kjøre på grus der. Så setter vi opp et gjerde langs bekken. Stien blir da mellom bekken og gjerdet. Det hindrer kua i å trøkke istykker stien. Dette blir utført tirsdag 27.05.14 av trofaste medhjelpere


Stien går da i kanten på jordet og kommer opp bakken med kanoene. Sverre Iversen sørget for at trærne ble hugget før gravemaskinen startet.

Det er nå noe gjørmete langs kanten. Nå foreløbig blir strømgjerdet satt litt lenger inn på jordet til det er tørket opp og vokst seg til. Så kan gjerde flyttes nærmere kantenTo små bruer må bygges.

<<Tilbake


Skiløper 2018
Oppdatert 15.03.18 skiløyper.
Kart oppdatert 15.03.18 og Ilseng IL kjører løyper. Vi ønsker alle velkomne og det er plass til gående ved siden av skisporet på noen streknnger, se kart
Trykk på kartet for større kopi

Les mer...

HHT turer 2019
Det blir ny fellestur med HHT 5.mai med åpning av lauvtrepark. Vi håper grunneier Trygve Slagsvold Vedum har tid til å komme.
Les mer...

Ilsengstiene: 15.10.18 trekning nr 8
Vinner er Kåre Juvkam og Lena Haugsmoen. En billett hver til Vællsetrevyen fredag 02.11.18
Les mer...

kart Ilsengstiene 2016
Oppdatert 05.10.16 nytt kart
Last ned kart for utskrift Ilsengstiene

Skøyenrunden er tegnet inn og sti mellom Vaskeplassen og skibru Lageråa. De røde punktene viser de 15 plassene kartet er utplassert i terrenget. klikk for større kopi. Nr. er en foreløpig beskrivelse av steder på Ilsengstiene.
Trykk på kartet for større kopi


Les mer...

Bilder fra Ilsengstiene
Her er noen fotoalbum for Ilsengstiene

Les mer...

Ilsengstiene på Instagram: #ilsengstiene
Les mer...

Hestestier
Noen hesteentusiaster og Ilsengstiene har nå merket en ridesti "Bjørnstadrunden" i Ilsengmarka. Den starter ved Jernbaneovergangen ved Bjørnstad på Skøyen, tar av mot Tofsrud, inni gammel 6 km, og så en ny trase nord for 6km
Les mer...

Flott Beitepusser
Mye av Ilsengstiene går i kulturlandskapet. Det betyr at der gror det godt. Med 20 km med sti så betyr vedlikeholdet alt. Støtten fra nærmiljøanlegg betyr at mye av utbyggingen dekkes, men ikke utstyr til vedlikehold.
Les mer...

Grunneiermøter
Les mer...

Styringsgruppemøter
Det blir møte i styringsgruppa på "Kontoret " mandag den 23.09 kl. 19.00
Les mer...

Skifilm fra Ilsengstiene
Her en skifilm fra Ilsengstiene 25.mars 2013
www.photos.google.com
Les mer...Ilsengstiene - design/kode: Kroglund Media © 2013-