• Nyheter
 • Turforslag
 • Infotavler
 • Bilder

 • Arbeidsutvalg
 • HHT/stifaddere
 • Kontakt oss

 • Møtereferater
 • Arrangementer
 • Historie

 • Linker til andre sider


Støtt Ilsengstiene/skiløyper
Les mer...

Hans Moe minnegave
Stifadder Hans Moe gikk bort 28.08.18 og minnegaven ble gitt til Ilsengstiene
Les mer...

Bok om Svartelva
Einar Sigstad sin bok Innunder stillheten kan du kjøpe fra Ilsengstene og samtidig støtte oss med kr 75
Les mer...

Ilsengstiene på facebook


350 på åpningen av Ilsengstiene 2014
Det ble kjempeoppslutning på den offisielle åpningen av Ilsengstiene søndag den 04.mai 2014. Det var sol og strålende vær og mange ville ta del i åpningen av dette varierte stinettet som snor seg langs fire elver.
Turen startet kl. 10.00 fra Idrettsparten og det var ca 280 som hadde møtte opp der. Naturlos Hans Kroglund ønsket alle velkommen og fortalte noe om prosjektet. Første stopp var Farmenkoia
Les mer...

80 på åpning av Fura Bru 2013
Det ble overveldende oppmøte på den første markeringen til Ilsengstiene. Hele 80 stk tok turen ut i det fine høstværet. Grunneier Herman Hørsand hadde tatt med 30 høye glass tilfeiring med mosell. Han ble positivt overrasket da 70 kom fra Skøyensiden. Den første markeringen til Ilsengstiene ble den siste offisielle oppgaven i denne omgang for Mat-og Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum.
Les mer...


<<Tilbake til Ilseng.net


Info til hunde - og hesteeiere
Publisert av Hans Kroglund [11.06.15 22:07]
Utskriftsvennlig sideIlseng Il og Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT) står bak Ilsengstiene og vi er storfornøyd med at så mange tar Ilsengstiene i bruk. Tilbakemeldingene er veldig gode. Målet er få folk ut på tur med hund, hest, sykkel, joggende eller bare gående som det er flest av. Men dette krever selvsagt at vi tar hensyn til hverandre og følger felles regler som samfunnet har utarbeidet.


Bilde over: Hestemøkk 1,5 m fra gapahuk ved dammen i Harstadhagan.

Det har kommet en del innspill først og fremst til hund og hestefolket. Utfordringen er at noen syntes hund/ hestemøkk i stiene er til sjenanse. Her er vi ved kjernen, vi må ta hensyn og forstå de som ikke ønsker hund/hestemøkk i stiene. Ta med hundemøkk hjem i pose, ikke kast den i naturen som vi dessverre ser en del av. Skulle du ha glemt en pose, så fjern møkka så langt utenfor stien at manuelt vedlikehold ikke blir berørt. De som rir kan ta med en liten spade eller sparke møkka godt ut av stiene er dere snille!

HUSK: Det er båndtvang for hunder 1.april til 20.august. Nå er det blant annet nyfødte rådyrkalver ute i skog og mark, de skal slippe å bli jaget av hunder.
Ilsengstiene har laget egen hestesti i Ilsengmarka, Bjørnstadrunden, som er merket fra jernbaneovergangen øverst på Skøyenfeltet og inn ved Ilseng fengsel. Bruk www.ut.no og søk på ilsengstiene. Der kommer hestetrasé som forslag. Vi oppfordrer til å bruke denne.
Det er ikke greit å gå over Idrettsplassen med hest for der er det ikke stier, kun gressbaner. Bruk stien inn i skogen vest for fengslet. På Starene er det satt opp fire plakater om at det er forbudt for hest langs Starelva fra Hagan til Holtet. Dette blir respektert. Flott!

Det er en selvfølge for turbrukere å ta med søppel hjem! Ilsengstiene har ikke noe apparat for å tømme søppel og det fungerer fint synes vi.
Skriv deg gjerne inn i de to turbøkene ved Hagan og Farmenkoia. Du kan vinne billetter til Vallsetrevyen til høsten.

Vi ønsker alle god tur!

Oppdatert 18.06.15

Vi gjør oppmerksom på at denne info/oppmodninger er ment for brukerne av stiene slik at hensyn blir tatt både overfor grunneiere, beitedyr og alle andre brukere.
<<Tilbake


Skiløper 2018
Oppdatert 15.03.18 skiløyper.
Kart oppdatert 15.03.18 og Ilseng IL kjører løyper. Vi ønsker alle velkomne og det er plass til gående ved siden av skisporet på noen streknnger, se kart
Trykk på kartet for større kopi

Les mer...

HHT turer 2019
Det blir ny fellestur med HHT 5.mai med åpning av lauvtrepark. Vi håper grunneier Trygve Slagsvold Vedum har tid til å komme.
Les mer...

Ilsengstiene: 15.10.18 trekning nr 8
Vinner er Kåre Juvkam og Lena Haugsmoen. En billett hver til Vællsetrevyen fredag 02.11.18
Les mer...

kart Ilsengstiene 2016
Oppdatert 05.10.16 nytt kart
Last ned kart for utskrift Ilsengstiene

Skøyenrunden er tegnet inn og sti mellom Vaskeplassen og skibru Lageråa. De røde punktene viser de 15 plassene kartet er utplassert i terrenget. klikk for større kopi. Nr. er en foreløpig beskrivelse av steder på Ilsengstiene.
Trykk på kartet for større kopi


Les mer...

Bilder fra Ilsengstiene
Her er noen fotoalbum for Ilsengstiene

Les mer...

Ilsengstiene på Instagram: #ilsengstiene
Les mer...

Hestestier
Noen hesteentusiaster og Ilsengstiene har nå merket en ridesti "Bjørnstadrunden" i Ilsengmarka. Den starter ved Jernbaneovergangen ved Bjørnstad på Skøyen, tar av mot Tofsrud, inni gammel 6 km, og så en ny trase nord for 6km
Les mer...

Flott Beitepusser
Mye av Ilsengstiene går i kulturlandskapet. Det betyr at der gror det godt. Med 20 km med sti så betyr vedlikeholdet alt. Støtten fra nærmiljøanlegg betyr at mye av utbyggingen dekkes, men ikke utstyr til vedlikehold.
Les mer...

Grunneiermøter
Les mer...

Styringsgruppemøter
Det blir møte i styringsgruppa på "Kontoret " mandag den 23.09 kl. 19.00
Les mer...

Skifilm fra Ilsengstiene
Her en skifilm fra Ilsengstiene 25.mars 2013
www.photos.google.com
Les mer...Ilsengstiene - design/kode: Kroglund Media © 2013-