• Nyheter
 • Turforslag
 • Infotavler
 • Bilder

 • Arbeidsutvalg
 • HHT/stifaddere
 • Kontakt oss

 • Møtereferater
 • Arrangementer
 • Historie

 • Linker til andre sider


Støtt Ilsengstiene/skiløyper
Les mer...

Finansiering og økonomi for Ilsengstiene
Her er en fortløpende oversikt over hvordan Ilsengstiene ble finansiert først som nærmiljøanlegg (tippemidler) skilt Gjenstigestiftlsen og Hedmark Fylke og private midler og noe inntekt fra dugnad. Starten i 2013 er nederst, nyeste er øverst i oversikten.
Les mer...

Hans Moe minnegave
Stifadder Hans Moe gikk bort 28.08.18 og minnegaven ble gitt til Ilsengstiene
Les mer...

Ilsengstiene på facebook


350 på åpningen av Ilsengstiene 2014
Det ble kjempeoppslutning på den offisielle åpningen av Ilsengstiene søndag den 04.mai 2014. Det var sol og strålende vær og mange ville ta del i åpningen av dette varierte stinettet som snor seg langs fire elver.
Turen startet kl. 10.00 fra Idrettsparten og det var ca 280 som hadde møtte opp der. Naturlos Hans Kroglund ønsket alle velkommen og fortalte noe om prosjektet. Første stopp var Farmenkoia
Les mer...

80 på åpning av Fura Bru 2013
Det ble overveldende oppmøte på den første markeringen til Ilsengstiene. Hele 80 stk tok turen ut i det fine høstværet. Grunneier Herman Hørsand hadde tatt med 30 høye glass tilfeiring med mosell. Han ble positivt overrasket da 70 kom fra Skøyensiden. Den første markeringen til Ilsengstiene ble den siste offisielle oppgaven i denne omgang for Mat-og Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum.
Les mer...


<<Tilbake til Ilseng.net


Ilsengstiene 28.01.20 med 3 gode nyheter
Publisert av Hans Kroglund [28.01.20 16:28]
Utskriftsvennlig sideIlsengstiene har et oppsummeringsmøte i året. Høsten 2019 søkte HHT og Ilseng IL om støtte til fellesverktøy for vedlikehold av Ilsengstiene og vi fikk kr 30.000. Den andre gode nyheten var at Bjørn Solbergseter har gitt kr 10.000 av gavene han fikk til sin 60 års dag. Midt under møte kom den tredje da Stange sin ildsjelpris for 2019 overraskende ble tildelt Hans Kroglund


Foto bilde over. Margrete Ruud Skjeseth.
Hans Kroglund takker Bjørn Solbergseter (tv) for gaven på kr 10.000

Gave fra Bjørn Solbergseter på kr 10.000
Bjørn Solbergseter jobber i Oslo, men bor på Hornehverna sammen med Arne Dagfinnrud. Bjørn bruker stiene og Ilsengmarka mye da han løper endel orientering. Han setter stor pris på Ilsengstiene og ønsker å gi noe tilbake. Bjørn har ryddet langs Svartelva og klippet plenen ved Horne bru i ca 10 år, lenge før Ilsengstiene ble etablert. Horne bru er et populært utgangspunkt for de som bruker Ilsengstiene. Da får de et godt førsteinntrykk av Ilseng. Dette skrev ilseng.net om i 2011. Se nyhet her www.ilseng.net/?id=457

Gave fra Sparebankstiftelsen på kr 30.000 til utstyr
Det er behov for mer ryddeutstyr etterhvert. Dugnadskarer har brukt mye eget verktøy, Ilseng IL har noe, en beitepusser bak en traktor, en gressklipper, motorsag og 2 kantklippere. Behovet ble gjennomgått og vi går til innkjøp av
1 stk kraftig ryddesag ca kr 9.000
2 stk vernebukse kr 3.000
10 stk hjelmer a kr 500 =kr 5.000
1 stk kraftig trådklipper kr 4.000
3 stk middels store trådklippere (eks Stihl FS40) kr 2.800 =8.400
12 grensakser Fisher L74 38mm kr 500 =kr 6.000
1 stk grensag med skaft Treepruner 80mm + Quikfit 1560mm kr 800
2 stk håndsaks Fiskars PX93 26mm kr 439

Oppgaver fremover i 2020
Det er kjørt opp bjørk som må kappes og kløyves. Vi starter tirsdag den 4.02 med det.
Det er behov for å rydde områdene mellom elver og stiene for utsikten sin del. Vi setter opp en rekkefølge på dette arbeidet fremover vinteren/våren.

Ildsjelpris til Hans Kroglund
Kveldens tredje overraskelse kom mens vi diskuterte vedlikeholdsutstyr. Plutselig så hører vi noen skritt på kjøkkenet. Der kommer det inn fire stk persjoner, redaktør Lars Kristian Seierstad, Tore Larsen fra Stiftelsen Stange og Romedal Brannkasse, Trond Vidar Vedum og fotograf Rune Aasen. De har med seg både blomster, kake og et diplom
Lars Kristian begynner å fortelle og etter hvert forstår vi at Stanges Ildsjelpris skal deles ut.
Lars Kristian forteller at hadde kommet inn forslag på 11 gode kandidater. Juryen kom denne gangen frem til at vinneren for 2019 var Ilsengs Hans Kroglund.


Foto: Stangeavisa

– Det var ikke vanskelig for juryen å samle seg om å gi Ildsjelprisen til Hans Kroglund, sa Lars Kristian Seierstad og refererte til forslagstillerens begrunnelse:
«Hans Kroglund har lagt ned et stort arbeid med å utvikle Ilsengstiene. I tillegg til å lede arbeidet har han utviklet tekster til alle informasjonstavlene og stått for merking av stinettet. Han har hatt med seg ei stor gruppe, men det er Hans som har vært koordinatoren. Som dere kjenner til ble Ilsengstiene valgt av Den Norske Turistforening til Norges flotteste turrute i 2019.»
Om Kroglund sa Seierstad:
– Du framstår som en svært god ambassadør for Ilseng, og du skaper samhold i bygda og får folk med deg med din vennlige og engasjerte måte å være på. Med det enorme arbeidet som du har lagt ned i Ilsengstiene, og det er et arbeid jeg selv og familien har hatt stor glede av som turgåere, bidrar du til god folkehelse. Det gjelder ikke bare i kommunen vår, men i hele regionen, sa Lars Kristian Seierstad.

Dette kom som en stor overraskelse og det ble kakefest og hyggelig prat rundt bordet med totalt 19 stk

Foto: Stangeavisa.
Trond Vidar og Hans, to som utfyller hverandre godt på Ilsengstiene


<<Tilbake


Turbok. Gå Grønt
48 turer og 100 tips til et mer bærekraftig friluftsliv. Det forteller søsterne Hege og Stine Schultz Heireng og i boka "Gå Grønt". På side 68 har de beskrevet Ilsengstiene
Les mer...

2024 Fysakpost nr 2 Brenneridammen
10 nye Fysakposter er klare i Stange kommune. Post nr 2 er på Ilsengstiene, nærmere bestemt Brenneridammen ved Hørsand
Les mer...

50 infoplakater
Se alle infoplakatene her
Les mer...

2021 Hornebakken fra 1981 får nytt liv
Historien til Hornebakken
2021 Hornebakken blir akebakke og liten hoppbakke
2020 Stillas revet og gapahuker bygget
1995 Ikke i bruk som hoppbakke, kun for lek
1981 Hornebakken ferdig, en 10 m og en 15 m hoppbakke. Brukt i kretsrenn opp til 11 år

Les mer...

Nytt kart 2022. Ilsengstiene, Lageråarunden, Brynsåsen
HHT har våren 2022 nytt brettekart over Ilsengstiene med Lageråarunden og Brynsåsen med Kristian Lien Stien. Kartene finner du i HHT-butikken i Strandgata 45 i Hamar, COOP på Ilseng, Joker Klevbakken på Ådalsbruk, Klevfos industrimuseum, KIWI Romedal, Biblioteket på Hamar og på Stange, Rådhuset Hamar og på Stange
Les mer...

Dette må du vite før du tenner bål
For å forhindre skog- og lyngbrann, er det forbudt å tenne bål i skog og mark fra 15. april til 15. september.
– Forbudet omfatter skog, lyng, gress, snaufjell, holmer og strandområder, forteller Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv – en fellesorganisasjon for 16 norske friluftsorganisasjoner.
Les mer...

Skiløper på Ilseng
Ilseng IL har ansvar for skiløyper på Ilseng. De kjører langs Ilsengstiene og over jorder på Horne, Skøyen og Ilseng Gard. Herman Hørsand øst for Fura. I Gollersrudkroken kjører Bjørn Nordal. Sør for Tranholen kjører Romedal IL.
Les mer...

Oppsummering året 2019
2019 ble et nytt aktivt år for Ilsengstiene der vi ble kåret til Norges beste Turrute under sti konferansen i Bergen februar 2019. Det er vel den største utmerkelsen og oppturen Ilsengstiene har hatt. Det kreves endel arbeid og aktivitet for å nå opp, her er noen av dem, ikke alle, men et utsnitt av arrangementer, aktiviteter, dugnader. De nyeste øverst, de eldste nederst.
Les mer...

Ilsengstiene:Trekning turbøker
Som takk til alle som stemte på Ilsengstiene som beste turrute på FB sommer/høst 2018 som førte til at vi kom til finalen og der ble vi Norges Beste Turrute. Da er det ekstra moro å gi litt tilbake. Stifadder Bjørn Tore Johansen har laget 52 stk 60 l sekker. Disse har vi nå trukket 6 stk vinnere som får 9 sekker hver med ved. I tillegg 2 stk billetter til Vallsetrevyen fredag 1.november. Vi avtaler levering av vedsekker.
Billetter til Vallsetrevyen ligger ved inngangen, det er bare å møte opp fredag 1.11 og si sitt navn
Les mer...

Bilder fra Ilsengstiene
Her er noen fotoalbum for Ilsengstiene

Les mer...

Ilsengstiene på Instagram: #ilsengstiene
Les mer...

Hestestier
Noen hesteentusiaster og Ilsengstiene har nå merket en ridesti "Bjørnstadrunden" i Ilsengmarka. Den starter ved Jernbaneovergangen ved Bjørnstad på Skøyen, tar av mot Tofsrud, inni gammel 6 km, og så en ny trase nord for 6km
Les mer...

Flott Beitepusser takk for bidrag
Mye av Ilsengstiene går i kulturlandskapet. Det betyr at der gror det godt. Med totalt 25-30 km med stier så det blir det mye vedlikehold. Omtrent 15 km er i kulturlandskapet der vi har fått opparbeidet 2 m bredde på stiene for at beitepusser kan vedlikeholde stiene. Resten av stiene må vedlikeholds av vanlig gresstrimmer. At Ilsengstiene er finansiert som nærmiljøanlegg dekker kostnader til stier og bruer, men ikke til vedlikeholdsutstyr.
Les mer...

Grunneiermøter
Les mer...

Styringsgruppemøter
Det blir møte i styringsgruppa på "Kontoret " mandag den 23.09 kl. 19.00
Les mer...

Skifilm fra Ilsengstiene
Her en skifilm fra Ilsengstiene 25.mars 2013
www.photos.google.com
Les mer...Ilsengstiene - design/kode: Kroglund Media © 2013-