Ilsengstiene - Norges beste turrute
Ilsengstiene - Norges beste turrute

av Hans Kroglund, 15.03.19 19:05


Under stikonferansen 2019 i Bergen ble Ilsengstiene kåret til Norges beste turrute. Det er en kjempe anerkjennelse av at de fire elvene, kulturlandskapet, skogen i Ilsengmarka og arbeidet med de 25 km som utgjorde en helhet ingen andre matchet.

Gjensidigestiftelsen har ledet et prosjektet som har pågått i en 5 års periode og ble avsluttet med å kåre Norges beste turrute. I 2012 kom det en nye merkehåndbok for det var behov for å få en mer enhetlig merking og skilting av stier. Dette prosjektet har utløst ca 70.000 nye skilt, 44.000 km sti er merket og det er bevilget ca 100. millioner til prosjektet.

Gjensidigestiftelsen og fylkeskommunene utlyste en facebook konkurranse sommeren 2018. For innlandet var det 9 kandidater som gikk videre som så ble vurdert av en fagjury fra Hedmark og Oppland fylkeskommuner. De var fysisk på befaring og slik ble Ilsengstene vinner for Innlandets beste turrute. Tilslutt ble det 16 finalister. Juryen hadde en vanskelig oppgave å velge en vinner blant alle de gode kandidatene.

Pressemeldingen fra konferansen sier følgende:
"Hege og Stine Schultz Heireng, som står bak bloggen tursøstre.no, trakk frem at vinneren av “Norges beste turrute” har klart å etablere et bredt stinettverk i et variert turområde, der naturen og kulturlandskapet spiller hovedrollen. Dette er turruter med høy opplevelseskvalitet, som passer for ulike brukergrupper, og som er tilgjengelig hele året - til fots, med ski på beina eller på hesteryggen.
–Det er etablert rasteplasser, satt opp informasjonsskilt ved severdigheter og kulturminner, og satt opp flere ulike turrutemuligheter som gjør området spennende og variert - et sted man kan returnere til uten å følge de samme sporene hver gang, sier Hege."

Les mer her www.hht.no

Her er noen bilder og faksimile av presseoppslag
www.photos.google.com

Her kan du høre Nrk radio opptur intervju med Margrete Ruud Skjeseth og Hans Kroglund fortelle om Norges beste turrute
https://radio.nrk.no/serie/opptur#t=13m10.44s


Artikkelen er hentet fra:
https://www.ilsengstiene.no:443/print_nyhet2007.php?nid=452