Nov. 2019. Ved for 2021 hugget på Bjørby
Nov. 2019. Ved for 2021 hugget på Bjørby

av Hans Kroglund, 07.11.19 20:24


Gapahuken ved Bjørby er mye brukt og det er veldig flott, det var det som var målet med Ilsengstiene. Folk er stort sett flinke til å rydde etter seg, men dessverre er det noen unntak. Det er ikke søppelkasser på Ilsengstiene. Det er helt bevist at folk skal rydde etter seg. Nå har en dugnadsgjengpå 4 til 6 pesoner hugget tre tirsdager på rad og forberedt for vedfyring 2020/21.

Bildet over: Odd Vold flytter tørr ved til plassen ved gapahuken.

Langs elvestrekninger er det mye or, den vokser tett og derfor råtner mange av trærne ganske fort. Det betyr like mye opprydding som at det blir ved ut av arbeidet. Spørsmålet er hvor mye en skal rydde, fugler liker gamle morkne trær, men vi valgte å tynne rundt rasteplassen. Det blir bedre plass på lekeområdet der klatrestativene står. Det er nok "urørt urskog" i nærheten der fuglene kan være i fred.

Gapahuken rettet opp
Ilsengstiene vil sette opp en takrenne på fremsiden da regnetdrypper ned på den ene sittebenken. Ved nærmere ettersyn ser vi da at taket "heller" feil vei. En garasjejekk for å løfte opp et hjørne og noen kreative måter å rette veggene forsøkes også. Og resultatet er tilfredstillende, vi snakker om en gapahuk.


John Ole Gangnes og Lars Lien retter opp veggen

Tirsdagskaffe kl 12
Det er praktisk med dugnad på tirsdager, da blir en med på "tirsdagskaffen kl 12". Den 29.10 fikk vi også besøk av tre brødre Paulsen. De har vokst opp på Ilseng og bor i Vang, Romedal og Løten

Bilde. Per Erik, Kjell og Roald Paulsen

Takrenne kommer i uke 46
Sverre Iversen lager en tretakrenne som står i stil med gapahuken. Blir satt opp i uke 46

Flere bilder her
www.photos.google.com


Artikkelen er hentet fra:
http://www.ilsengstiene.no/print_nyhet2007.php?nid=462