• Nyheter
 • Turforslag
 • Infotavler
 • Bilder

 • Arbeidsutvalg
 • HHT/stifaddere
 • Kontakt oss

 • Møtereferater
 • Arrangementer
 • Historie

 • Linker til andre sider


Støtt Ilsengstiene/skiløyper
Les mer...

Finansiering og økonomi for Ilsengstiene
Her er en fortløpende oversikt over hvordan Ilsengstiene ble finansiert først som nærmiljøanlegg (tippemidler) skilt Gjenstigestiftlsen og Hedmark Fylke og private midler og noe inntekt fra dugnad. Starten i 2013 er nederst, nyeste er øverst i oversikten.
Les mer...

Hans Moe minnegave
Stifadder Hans Moe gikk bort 28.08.18 og minnegaven ble gitt til Ilsengstiene
Les mer...

Ilsengstiene på facebook


350 på åpningen av Ilsengstiene 2014
Det ble kjempeoppslutning på den offisielle åpningen av Ilsengstiene søndag den 04.mai 2014. Det var sol og strålende vær og mange ville ta del i åpningen av dette varierte stinettet som snor seg langs fire elver.
Turen startet kl. 10.00 fra Idrettsparten og det var ca 280 som hadde møtte opp der. Naturlos Hans Kroglund ønsket alle velkommen og fortalte noe om prosjektet. Første stopp var Farmenkoia
Les mer...

80 på åpning av Fura Bru 2013
Det ble overveldende oppmøte på den første markeringen til Ilsengstiene. Hele 80 stk tok turen ut i det fine høstværet. Grunneier Herman Hørsand hadde tatt med 30 høye glass tilfeiring med mosell. Han ble positivt overrasket da 70 kom fra Skøyensiden. Den første markeringen til Ilsengstiene ble den siste offisielle oppgaven i denne omgang for Mat-og Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum.
Les mer...


<<Tilbake til Ilseng.net


Oppsummering året 2019
Publisert av Hans Kroglund [22.09.17 08:46]
Utskriftsvennlig side2019 ble et nytt aktivt år for Ilsengstiene der vi ble kåret til Norges beste Turrute under sti konferansen i Bergen februar 2019. Det er vel den største utmerkelsen og oppturen Ilsengstiene har hatt. Det kreves endel arbeid og aktivitet for å nå opp, her er noen av dem, ikke alle, men et utsnitt av arrangementer, aktiviteter, dugnader. De nyeste øverst, de eldste nederst.


Tirsdag 17.12 Juleavslutning Ilseng Pluss
Øyvind Øi fra Aruna stilte med ferskt brød fra eget bakeri og Vedum med honning og andre hadde med litt tilbehør. 21 kom og avsluttet tirsdagskaffen på Bjørby for året 2019.

03.12 tildelt kr 30.000 fra Sparebankstiftelsen
HHT og Ilseng IL søkte for Ilsengstiene Sparebankstiftelsen om midler til vedlikehold av Ilsengstiene. Stifadderne har stort sett brukt eget verktøy til vedlikehold. Vi fikk kr 30.000 og vi holder et stifadder/dugnadsmøte i januar 2020 om hvordan vi bruke disse midlene.

Lørdag 26.okt kl. 09.30 HHT med ledermøte
HHT var vertskap for ledermøte i Turistforeningen. Det kommer ca 60 stk ledere til Hamar. De startet dagen med tur på Ilsengstiene. De gikk fra Horne Bru om Starene og ble servert kaffe på Bjørby. Trond Vidar fortalte om gården Bjørby, dammer, kvennveita, Ilsengstiene og leste dikt tilslutt.


8. Oktober Rosa Sløyfe aksjon på Ilseng/Ilsengstiene
Kreftforeningen ved Anne Kari Skaaraas arrangerte innsamlingsaksjon og lånte klubbhuset og gikk tur på Ilsengstiene. ca 20 deltok.


15. Oktober Trekning av turbøker, ekstrapremie 25 sekker med ved
Vi har to trekninger i året 15.mai og 15 oktober. 2 billetter til Kvenstugutearert og to billetter til Vallsetrevyen. I år ekstrapremie etter hugging av tømmer høst 2018. Bjørn Tore Johansen hadde laget 25 sekker med ved.


7. Oktober Restaurering av Gapahuken Ilseng Gard
Gapahuken trengte en oppussing, en vegg var sklidd ut og taket var lekk. Dette ble fikset og nytt stålplatetak ble lagt


Torsdag 12. sep. Ilseng Pluss tur til Lars Lien
Ilseng Pluss med gåtur til Elsa og Lars Lien på ÅdalsbrukSøndag 25.08.19 Landsering av brosjyre om Ilseng med tur på Ilsengstiene
Søndag kl 12 ble brosjyren om Ilseng presentert. Alle politiske partier var invitert og de aller fleste kom. Her Nils A Røhne og Einar Busterud.


Lørdag 25.mai Fuglens dag på Starene Feltstasjon.
Fuglens dag er tilrettelagt for barn, med fuglekasse snekring, quiz, liv i dammen osv. I tillegg er det mange som får omvisning/foredrag på Starene feltstasjon. Trond Vidar har hatt på det meste 25-30 grupper innom fleltstasjonen på våren.


Onsdag 22.mai kl. 18.00
Vallset kulturstier. Oppmøte Løkenkvern Bru, Turen gikk østover forbi Bjørby og til Hørsand veibru, videre langs riksvegen 200m nordover og inn på gården der Helene Hørsand tok imot oss med nybakt brød, smør, syltetøy og melk rett fra gårdtanken. Hun fortalte om flytting og restaurering av stabburet og snart oppstart av bakeri på gården. Vi tok traktorvegen langs jordet tilbake til skolen. Regnet kom etter kafferasten på Hørsand. Det gjorde ingenting for været av mildt.

Tirsdag 21.mai kl. 18.00
Åmot Bygdekvinnelag meldte sin ankomst og da ble også Romedal Bygdekvinner med. Kl. 19 bøttet det ned 15-20mm styrtregn, men få fikk til sine biler, men Margrete Ruud Skjesteh kunne fortelle etterpå at det var god stemning og de rastet på Snippen da det verste regnværet var over.

Tirsdag 21.mai kl. 18.00
Innlandet FrP på Befaring på Ilsengstiene. Oppmøte ved Breidablikk skole. Omvisning langs kvennveita på Bjørby. Det var helse-og sosialkomiteen som var på Innlandsbesøk. De hadde hørt om at Ilsengstiene var et godt folkehelsetiltak.


Søndag 5.mai 2019
Oppmøte på Idrettsparken. Åpning av lauvtrepark ved grunneier Trygve Slagsvold Vedum.


Besøk 3. mai, reportasje juni 2019 Fjell og Vidde
To jornalister fra medlemsbladet til Turistforeningen kom på besøk og lagde en flott nyhet om Ilsengstiene.

To hyggelige journalister fra Fjell og Vidde her på Snippen rasteplass.
Foto Line Hårklau, tekst Elin Hansson


Andre aktiviteter som stolpejakt
Stolpejakt. Vang O-lag, Hamar kommune og HHT har satt ut 10 poster i Ilsengmarka. Veldig populært

Bildet Odin Dahl og Amund Haugen

Fysakpost
Fysakposter i Stange. Post ved Ilseng gård gapahuk
Kart til stolpejakt fåes hos Stange og Hamar kommune og HHT butikken i Hamar.

12.03.19 Friluftskonferanse i Bergen "Norges beste Turrute" ble Ilsengstiene
Stor konferanse avholdes 2 hvert år. Ilsengstiene ble kåret til Norges beste Turrute etter en spennende konkurranse. Dette ble feiret den 23.03 med pølser, kake, kaffe og solosang av Anders Andersen på Bjørby. 55 stk ble med denne flotte mars dagen.02.04.19 NTNU Nettsted Gode idrettsanlegg repotasje om Ilsengstiene
www.godeidrettsanlegg.no (GIA) er en nettløsning etablert i samarbeid mellom Kulturdepartementet (KUD), Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) og NTNU Senter for idrettsanlegg og teknologi (SIAT), som også drifter GIA.

Faxefile av nettstedet


20.01.19 Gapahuk til Farmenkoia bestilt
Ny gapahuk bestilt hos Løten Bygdesag etter at Ilsengstiene hadde fått kr 15.000 av Stange Idrettsråd. Gapahuken ble satt opp i mai 2019.18.01.19 Grunneier og dugnadsfest
Kåringen av Innlandets betse turrute utløste en sammenkomst på Ilseng klubbhus fredag 18.01. Alle som hadde bidratt med dugnad og grunneiere var invitert. Mellom 40 og 45 hadde anledning til å være med.


12.01.19 Oppgjør for tømmerhugging høst 2018
Arbeid med å rydde vindfall i Farmenskogen ble utført høsten 0218, men vi tar det med her når oppgjøret ble klart. Det var en nytting lærdom, å se hvor mye arbeid det er før pengene er på bordet. Det ca i undrpank kr 13.000 for ca 40 m3 furutømmer


<<Tilbake


Turbok. Gå Grønt
48 turer og 100 tips til et mer bærekraftig friluftsliv. Det forteller søsterne Hege og Stine Schultz Heireng og i boka "Gå Grønt". På side 68 har de beskrevet Ilsengstiene
Les mer...

2024 Fysakpost nr 2 Brenneridammen
10 nye Fysakposter er klare i Stange kommune. Post nr 2 er på Ilsengstiene, nærmere bestemt Brenneridammen ved Hørsand
Les mer...

50 infoplakater
Se alle infoplakatene her
Les mer...

2021 Hornebakken fra 1981 får nytt liv
Historien til Hornebakken
2021 Hornebakken blir akebakke og liten hoppbakke
2020 Stillas revet og gapahuker bygget
1995 Ikke i bruk som hoppbakke, kun for lek
1981 Hornebakken ferdig, en 10 m og en 15 m hoppbakke. Brukt i kretsrenn opp til 11 år

Les mer...

Nytt kart 2022. Ilsengstiene, Lageråarunden, Brynsåsen
HHT har våren 2022 nytt brettekart over Ilsengstiene med Lageråarunden og Brynsåsen med Kristian Lien Stien. Kartene finner du i HHT-butikken i Strandgata 45 i Hamar, COOP på Ilseng, Joker Klevbakken på Ådalsbruk, Klevfos industrimuseum, KIWI Romedal, Biblioteket på Hamar og på Stange, Rådhuset Hamar og på Stange
Les mer...

Dette må du vite før du tenner bål
For å forhindre skog- og lyngbrann, er det forbudt å tenne bål i skog og mark fra 15. april til 15. september.
– Forbudet omfatter skog, lyng, gress, snaufjell, holmer og strandområder, forteller Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv – en fellesorganisasjon for 16 norske friluftsorganisasjoner.
Les mer...

Skiløper på Ilseng
Ilseng IL har ansvar for skiløyper på Ilseng. De kjører langs Ilsengstiene og over jorder på Horne, Skøyen og Ilseng Gard. Herman Hørsand øst for Fura. I Gollersrudkroken kjører Bjørn Nordal. Sør for Tranholen kjører Romedal IL.
Les mer...

Oppsummering året 2019
2019 ble et nytt aktivt år for Ilsengstiene der vi ble kåret til Norges beste Turrute under sti konferansen i Bergen februar 2019. Det er vel den største utmerkelsen og oppturen Ilsengstiene har hatt. Det kreves endel arbeid og aktivitet for å nå opp, her er noen av dem, ikke alle, men et utsnitt av arrangementer, aktiviteter, dugnader. De nyeste øverst, de eldste nederst.
Les mer...

Ilsengstiene:Trekning turbøker
Som takk til alle som stemte på Ilsengstiene som beste turrute på FB sommer/høst 2018 som førte til at vi kom til finalen og der ble vi Norges Beste Turrute. Da er det ekstra moro å gi litt tilbake. Stifadder Bjørn Tore Johansen har laget 52 stk 60 l sekker. Disse har vi nå trukket 6 stk vinnere som får 9 sekker hver med ved. I tillegg 2 stk billetter til Vallsetrevyen fredag 1.november. Vi avtaler levering av vedsekker.
Billetter til Vallsetrevyen ligger ved inngangen, det er bare å møte opp fredag 1.11 og si sitt navn
Les mer...

Bilder fra Ilsengstiene
Her er noen fotoalbum for Ilsengstiene

Les mer...

Ilsengstiene på Instagram: #ilsengstiene
Les mer...

Hestestier
Noen hesteentusiaster og Ilsengstiene har nå merket en ridesti "Bjørnstadrunden" i Ilsengmarka. Den starter ved Jernbaneovergangen ved Bjørnstad på Skøyen, tar av mot Tofsrud, inni gammel 6 km, og så en ny trase nord for 6km
Les mer...

Flott Beitepusser takk for bidrag
Mye av Ilsengstiene går i kulturlandskapet. Det betyr at der gror det godt. Med totalt 25-30 km med stier så det blir det mye vedlikehold. Omtrent 15 km er i kulturlandskapet der vi har fått opparbeidet 2 m bredde på stiene for at beitepusser kan vedlikeholde stiene. Resten av stiene må vedlikeholds av vanlig gresstrimmer. At Ilsengstiene er finansiert som nærmiljøanlegg dekker kostnader til stier og bruer, men ikke til vedlikeholdsutstyr.
Les mer...

Grunneiermøter
Les mer...

Styringsgruppemøter
Det blir møte i styringsgruppa på "Kontoret " mandag den 23.09 kl. 19.00
Les mer...

Skifilm fra Ilsengstiene
Her en skifilm fra Ilsengstiene 25.mars 2013
www.photos.google.com
Les mer...Ilsengstiene - design/kode: Kroglund Media © 2013-